RSS FEEDS TV ORANJE SHOWNIEUWS
Algemeen
Allan Hoekman lanceert 'Morgen kan het anders zijn'
13-08-2014 17:40:00

 

Allan Hoekman is een spontane zanger uit Drachten. Tijdens zijn jeugd wordt al snel duidelijk dat zijn passie in de muziek ligt. Hij zingt als kind o.a. in een kinderkoor met  zanger Kamahl van “The Elephant Song”. Een paar jaar later wint hij in 2010 de Friesland Soundmix Awards en begint het balletje pas echt te rollen. Hij komt in contact met o.a. Ed van Toorenburg (Breeze – “Surfing, surfing, windsurfing”) die een aantal nummers voor Allan schrijft, maar deze zijn echter nooit officieel uitgebracht.

 

Vrij vlot hierna besluit Allan een samenwerking aan te gaan met Erik Dikeb die de single “Dat ik bij je hoor” voor hem schrijft en uitbrengt. Dit is Allan’s eerste officiële single en wordt meteen goed opgepakt, komt o.a. binnen op nummer 1 bij TV Oranje en is regelmatig te horen op de grotere radiozenders. In  2013 komt Jeroen Dirksen op Allan’s pad, producer van vele bekende artiesten. Al snel volgt de single met de titel “Zeg maar ja en geen nee”. Deze wordt in mei uitgebracht, krijgt ontzettend goede recensies op het internet en slaat meteen goed aan. Allan wordt mede dankzij de single zelfs genomineerd voor een BumaNL Award als “Nieuw Hollands Talent tijdens het BUMA NL/SENA Festival in Den Bosch, waar hij deze live ten gehore mag brengen. Overal waar Allan komt wordt het nummer luidkeels meegezongen door een enthousiast publiek.

 

Hierna komt Allan in november 2013 met “Ik leef mijn eigen leven”, compleet met live instrumenten, waaronder een prachtige saxofoon solo. Een opvallende productie van Jeroen Dirksen en tevens waardig opvolger van “Zeg maar ja en geen nee”. Deze single weet opnieuw diverse playlisten en hitlijsten te scoren. In de zomer van 2014 presenteert Allan Hoekman zijn allernieuwste single “Morgen kan het anders zijn” en dat klopt ook wel, want Allan heeft nooit durven dromen zulke successen te behalen in zo’n korte periode. Door dit gevoel pakt Allan zelf pen en papier en schrijft in samenwerking met Jeroen Dirksen en Wiebe Bijlsma voor het eerst mee aan de tekst van zijn eigen single. “Morgen kan het anders zijn” past ook weer prima in het rijtje van de voorgaande singles. Het is een vrolijk uptempo nummer, wat naar verwachting ook weer goed aan zal slaan bij zijn fans en volgers. 

 

Wat ook nog een extra betekenis heeft voor Allan is dat het binnenkort alsnog weer helemaal anders kan zijn binnen zijn carriere. Allan is namelijk bezig met een dusdanig project dat straks waarschijnlijk niemand nog om hem heen kan. Hou hem dus in de gaten, want “Morgen kan het anders zijn”!

 

Nog even Allan’s voorlopige carriere op een rijtje:
FINALIST Halftime show TOPPERS IN CONCERT 2014 in Amsterdam ArenA 
Nominatie BumaNL Awards/Sena als “Nieuw Hollands Talent” 
Nominatie Weekblad Party & Storm Awards 2014
"Opkomend Nederlands Talent" 
De single “Zeg maar ja en geen nee” (2013) één van de meest gedraaide
en aangevraagde platen bij (grote) NL-talige Radiostations 
Diverse talentenjachten gewonnen 
1ste prijs voorronde Friesland Soundmix Awards 2008 
Winnaar Friesland Soundmix Awards 2010 

 
Zoek in nieuws

                                 

TV Oranje is supporter van:

                

              

 

De Oranje Top 30 bij jouw lokale omroep? Lees meer...

 

 

Oranje Kroon

 

Van maandag 24 september t/m zondag 30 september

    Jan Smit - Ik zie

 

Aanbiedingen uit de TV Oranje Shop

 

 

 

Tips voor de redactie: shownieuws@tvoranje.nl