RSS FEEDS TV ORANJE SHOWNIEUWS
Algemeen
Ongeneeslijk zieke John Roffel verlaat Mooi Wark
13-09-2017 15:28:00

 

Op de Facebookpagina van Mooi Werk staat te lezen dat John Roffel heeft besloten om i.v.m. z'n ziekte de band te verlaten. 'Het is op zijn zachtst gezegd niet leuk om dit te schrijven. John Roffel, de gewaardeerde drummer van Mooi Wark, is ongeneeslijk ziek en heeft daarom per direct besloten om de drumstokken naast zich neer te leggen. “Dag allen, ik heb een trieste mededeling voor jullie”, zo laat John weten. “Ik heb longkanker met uitzaaiingen in beide longen. Het is niet operabel, er is geen kans op herstel. De ziekte is niet uitgezaaid naar andere delen van m’n lichaam. De artsen willen met behulp van een immunotherapie proberen m'n leven zo lang mogelijk te rekken. De kwaliteit van leven staat hierbij voorop. Ik ben gestopt met Mooi Wark, ik heb er domweg de energie niet voor en m'n conditie zal verder achteruitgaan. Dus hoe we het ook wenden of keren: ik zal toch moeten stoppen, dus dan maar direct.”

 

‘The show must go on’, zong Freddy Mercury, onder soortgelijke omstandigheden. Zo denkt John er ook over. Hij heeft zelf gezorgd voor een vervanger. Het gaat om Dennis Hendriks, Johns voorganger, die van 2005 tot 2009 ook al achter het drumstel zat bij Mooi Wark. “Ik heb hem bereid gevonden mijn plaats definitief in te nemen. De band gaat dus gewoon door, een hele zorg minder voor mij en de band. Ik heb helaas geen beter nieuws. Was het maar waar.”

Het nieuws is bij John’s bandgenoten van Mooi Wark, Bert Koops, William Bossong en Arnold Kuik, ingeslagen als een bom. Ze gaan een collega, maar ook een vriend missen. “We willen dan ook sterkte toewensen aan John, zijn vrouw Katja, hun kinderen en al hun familieleden en vrienden.” De bandleden spreken hun waardering uit voor hoe John het slechte nieuws draagt. “John gaf meteen aan dat we moeten doorgaan. Hij heeft zelf nota bene voor een vervanger gezorgd. En door Johns houding, willen wij ook verder. Sterker nog, ter ere van hem willen we Mooi Wark naar een nog hoger plan tillen.”
 

2017 had voor de band, die dit jaar het 25-jarig bestaan viert, een feestelijk jaar moeten worden. Maar dat is dus anders gelopen. “Het slechte nieuws van John, een rechtszaak met ons vorige boekingsbureau; we hadden het ons heel anders voorgesteld. Deze week verschijnt onze nieuwe single ‘Hol maor op’. Die titel is met het oog op het nieuws van John enorm cynisch. Hij moest er zelf ook om lachen. Het is bizar. Maar John wil dat die single uitkomt. Ook dat moet doorgaan. Zoveel respect voor die man! Misschien dat we nog wel officieel afscheid van hem gaan nemen tijdens ons eigen festival Siepelrock, dat zou mooi zijn, maar dat kunnen we nu nog niet met zekerheid zeggen. John doet het ook nu weer op zijn eigen manier. Rock ’n roll, leve het moment, eruit halen wat er inzit. Dat zijn de wijze lessen van John. Die mogen we ons ter harte nemen. Hij zegt zelf altijd: ‘Ik ben niet de beste drummer van Nederland, maar wel de beste rock ’n roll-drummer van het land’. En zo mag hij ook herinnerd worden!”

 
Zoek in nieuws

 

TV Oranje is supporter van:

                

              

 

De Oranje Top 30 bij jouw lokale omroep? Lees meer...

 

 

Oranje Kroon

Van maandag 18 juni t/m zondag 24 juni

Sidney Bischoff - Mooi is het leven

 

 

 

 

RADIONL Zomertoer data en locaties


 Donderdagavond 28 juni - Assen
 Vrijdagavond 29 juni - Assen
 Zaterdagavond 30 juni - Assen
 Zondagmiddag 15 juli - Heerhugowaard
 Vrijdagavond 17 aug. - Zwolle
 Vrijdagmiddag 24 aug. - Bakkeveen
 Zondagmiddag 26 aug. - Apeldoorn
 Zaterdagavond 15 sept. - Ridderkerk

 

Aanbiedingen uit de TV Oranje Shop

 

 

 

Tips voor de redactie: shownieuws@tvoranje.nl