RSS FEEDS TV ORANJE SHOWNIEUWS
Algemeen
Quintus na dertig jaar weer vol gas op het podium
11-09-2017 10:03:00

 

De band Quintus was van 1975 tot 1986 in het noorden en oosten van Nederland erg populair. In de beginjaren bestond het repertoire van Quintus  voornamelijk uit country muziek welke gezongen werd in het Nederlands en in het Gronings. Groningse hits waren o.a.: 'Boerencountry' en 'De Boderieder'.

 
De band bestond destijds uit Dirk Brouwer, Nars Broekhart  (overleden), Ben van der Laan, Henk Bos en Jan de Vrieze. In 1978 nam Luit Jager de plaats van Jan De Vrieze in als drummer en kwam Bert Toebak als zanger bij de groep. Er volgden nog meer wisselingen en het repertoire werd uitgebreider en veelzijdiger. De vele wisselingen in de band deed Quintus geen goed en mede hierdoor hield de band in 1982 op te bestaan. Echter verdween de populariteit van hun muziek en hun platen niet en worden nummers als ‘M’n Truck en Ik’ ‘De Grote Race’ en ‘Robotrijders’ tot op de dag van vandaag nog steeds veel gedraaid en gevraagd. Quintus geniet dan ook nog altijd een grote bekendheid onder de Piraten.


Deze populariteit betekende de comeback van Quintus. En zo staan drie mannen van weleer, na meer dan 30 jaar weer op het podium als Quintus. De band is exclusief te boeken bij Startup Events.

 
Zoek in nieuws

 

TV Oranje is supporter van:

                

              

 

De Oranje Top 30 bij jouw lokale omroep? Lees meer...

 

 

Oranje Kroon

Van maandag 19 februari t/m zondag 25 februari

    Thomas Luijf - Als ik jou aankijk

 

 

Aanbiedingen uit de TV Oranje Shop

 

 

 

Tips voor de redactie: shownieuws@tvoranje.nl