RSS FEEDS TV ORANJE SHOWNIEUWS
Algemeen
René Karst roept de voorzitter van de NPO ter verantwoording
11-01-2016 19:06:00

 

Omdat René Karst zich al tijden druk maakt over het feit dat de 'publieke' Nederlandse zenders 1,2,3,4,5 en 6 niet luisteren naar het publiek heeft hij per brief de voorzitter van de NPO ter verantwoording geroepen. René vindt het schandalig en arrogant dat de NPO gemaakte afspraken niet nakomt. 

 

‘Laat ik proberen om duidelijk te maken wat ik bedoel. Wanneer ik voor een baas werk en die baas geeft aan dat ik de etalage moet veranderen, heb ik dat gewoon te doen! Wanneer ik dan tegen mijn baas zeg: 'ik doe dat niet', ben ik bang dat ik mijn baan zal verliezen. Lijkt me logisch!, aldus de Nederlandstalige zanger / componist & tekstdichter.

 

Hij vervolgd: ‘Op 30 juni 2011 heeft de 2e kamer een motie aangenomen gesteund door de SP, VVD, CDA en PVV waarin staat dat de publieke omroep Radio2 verplicht is om dagelijks 35% van de muziek, die gedraaid wordt op radio2 tussen 7.00 uur en 19.00 uur,  Nederlandstalig te programmeren.  NPO voorzitter Henk Hagoort reageerde daarop dat hij vindt dat: 'de motie op de grens is van wat geoorloofd is'. Verder zegt hij dat: 'de politiek zich niet moet bemoeien met de inhoud van de publieke omroep. Radio2 luistert alleen naar de wens van het publiek'!

 

Brief aan de voorzitter van de NPO


'Geachte heer Hagoort,

 

Ik wil u laten weten dat ik het onbegrijpelijk en onacceptabel vind dat u als NPO voorzitter, de wens van uw 'baas' (lees 'het publiek') niet uitvoert! U geeft aan alleen te luisteren naar het publiek en niet naar de politiek. U vergeet misschien dat de politiek een spreekbuis is van het publiek die 150 mensen democratisch hebben gekozen die voor 'het publiek' zaken en dingen mogen regelen en bepalen.


Ik zal uw 'baas', staatssecretaris Dekker vragen voor mij en 'het publiek' uit te zoeken waarom deze motie niet door radio2 (NPO) wordt uitgevoerd en zo nodig actie te ondernemen en toe te zien op handhaving. Ik zal hem tevens vragen hieraan een tijdslimiet te verbinden zodat na 4 en een half jaar nu eindelijk deze motie zal worden uitgevoerd. Op 30 juni 2016 is deze motie namelijk al 5 jaar geleden aangenomen en ik mag als 'publiek' toch verwachten dat de NPO niet langer nodig heeft deze periode. Wanneer een organisatie (NPO) na 5 jaar haar werkwijze nog niet heeft aangepast ben ik van mening dat de mensen die er zitten niet capabel zijn en hun conclusies moeten trekken.

 
Zoek in nieuws

                                 

TV Oranje is supporter van:

                

Oranje Kroon

Van maandag 12 november - zondag 18 november

John West - Nee ik rij niet...want ik wil drinken

 

 

Aanbiedingen uit de TV Oranje Shop