RSS FEEDS TV ORANJE SHOWNIEUWS
Algemeen
Rotterdammers woest op Weert....Nacht van Johnny Hoes: Alle hotels al weken vol!
14-08-2014 22:07:00

 

Op zaterdag 16 augustus wordt de eerste editie van 'De Nacht van Johnny Hoes' georganiseerd in Weert. Het wordt een gratis muziekfeest met duizenden bezoekers op het vernieuwde evenementplein 'Het Bassin' in Weert. Alle hotels zijn al weken bomvol. De Gemeente Weert krijgt enorm veel positieve reacties, ook van buiten de stadsgrenzen, maar ontving 1 boze brief uit Rotterdam. "Geachte Gemeente Weert, wij voelen ons bestolen.  Johnny Hoes is en blijf een Rotterdammert.", schrijft Rocco di Cabrio. De zelfbenoemde vertegenwoordiger van Rotterdam gaat hij emotioneel verder. "Geen standbeeld voor Johnny; maar Hoes wel groots in lopen te zetten voor deze stadspromotie. Rotterdammer Johnny Hoes behoort tot de meest succesvolle producers in de wereld, met meer dan 300 gouden en platina platen.  Zoals wij in Rotjeknor zouwe zegge: En nou effe een beetje de Heilige Theresia uit gaan lope te hange." Johnny Hoes werd in 1917 geboren in de Rotterdamse Katendrecht. Sinds de jaren 60 was hij actief in het Limburgse Weert met zijn eigen succesvolle opnamestudio en platenmaatschappij Telstar.  

 

Organisator Willie Oosterhuis snapt de boosheid wel. "De Gemeente Weert ziet volgens mij ook sinds kort pas wat de waarde van Johnny Hoes is voor haar stad en heeft daar inderdaad te lang te weinig mee gedaan. De Nacht van Johnny Hoes hoort zeker bij Weert. Het is een muzikaal spektakel met opnames o.a. regionale omroep L1  met de 100 grootste hits uit de Weerter Telstar Studio met optredens van o.a. Massada, Anneke Grönloh, Milan Milano, The Classics, Janse Bagge bend, Dennie Christian, Dick van Altena, Henk Wijngaard en nog 15 anderen topacts met de roots in de Johnny Hoes' Telstar Studio" Rocco di Cabrio benadrukt in zijn brief, dat Rotterdam grootste plannen heeft voor Rotterdam en Johnny Hoes in 2017. "100 Jaar Johnny Hoes vieren wij natuurlijk gewoon in Rotterdam in de Nieuw Kuip. De schrijvert van Feyenoord's 'Hand in Hand' verdient daar zijn eige verjaardagfeesie. Een bekende kunstenaar is al bezig met een bronzen beeld voor deze Rotterdamse icoon.”

 

Oosterhuis reageert meedenkend. 'Ondanks dat Johnny Hoes muziekgeschiedenis schreef vanuit Weert; is en blijft hij een Rotterdammer. Wij nodigen de heer Di Cabrio graag uit op 16 Augustus om met ons en de familie in gesprek te gaan. Het verjaardagsfeest: 100 Jaar Johnny Hoes vanuit een bomvolle 'Nieuwe' Kuip is natuurlijk prachtig idee, maar eerste aanstaande zaterdag. Het blijft droog dus wordt een fantastisch evenement!"

 
Zoek in nieuws

                                 

TV Oranje is supporter van:

                

              

 

De Oranje Top 30 bij jouw lokale omroep? Lees meer...

 

 

Oranje Kroon

 

Van maandag 24 september t/m zondag 30 september

    Jan Smit - Ik zie

 

Aanbiedingen uit de TV Oranje Shop

 

 

 

Tips voor de redactie: shownieuws@tvoranje.nl