RSS FEEDS TV ORANJE SHOWNIEUWS
Algemeen
Winnaars Buma NL Awards 2018
01-10-2018 23:01:00

 

Onder andere Marco Borsato, André Hazes, Lil’ Kleine, Wende, Wesly Bronkhorst, Ronnie Flex en Nielson waren maandagavond 1 oktober in het Utrechtse TivoliVredenburg de belangrijkste winnaars tijdens de uitreiking van de Buma NL Awards. Nieuw zijn de categorieën Helden Oeuvreprijs die naar Koos Alberts ging en Beste Act Levenslied die gewonnen werd door Jannes. Eerder had Thomas Tol uit handen van Minister van OC&W Ingrid van Engelshoven al de Lifetime Achievement Award mogen ontvangen.

 

Frank Helmink, directeur van Buma Cultuur: "Vorig jaar hebben we doelbewust gekozen om de muzikale focus van Buma NL te verbreden. En met succes. Nu draait Buma NL om de genres Hollands, Populair, Urban en Alternatief. Dat geldt ook voor de Awards die we uitreiken aan componisten en uitvoerende artiesten. De Awards zijn een belangrijke erkenning voor het talent en het behaalde succes en onderstrepen het belang van het werk van componisten en uitvoerende artiesten voor de Nederlandse muziekcultuur. Buma NL is daarmee – nu voor de negende keer - echt dé plek waar makers en uitvoerende artiesten in alle genres elkaar ontmoeten, verbindingen leggen, van elkaar leren, samenwerkingsverbanden aangaan en ook elkaar waarderen voor de Awards die er gewonnen worden.”

 

De bezoekers aan Buma NL konden overdag in TivoliVredenburg deelnemen aan het conferentieprogramma waarin de meest actuele en relevante onderwerpen uit de muziekindustrie aan bod kwamen, maar ook netwerken, advies vragen aan muziekprofessionals tijdens de speeddate sessies, aanschuiven of meedoen aan vakgerichte workshops over componeren, produceren en tekstschrijven. 

 

Tijdens de afsluitende Awardshow ontvingen Marco Borsato en André Hazes, die vorig jaar nog de opening van Buma NL verzorgden, een onderscheiding voor Beste Album in respectievelijk de categorie Populair en Hollands. De Urban Awards gingen naar Lil’ Kleine (Meest Succesvolle Album - Alleen) en Ronnie Flex (Meest Succesvolle Single – Blijf Bij Mij, ft. Maan). In de categorie Meest Succesvolle Album – Alternatief was de Award voor Wende met het album Mens. Naast een Award voor Ronnie Flex waren de overige Awards voor Meest Succesvolle Single voor Trots Op Jou van Wesly Bronkhorst (Hollands) en Diamant van Nielson (Populair).

 

Thomas Tol kreeg eerder al zijn Lifetime Achievement Award uitgereikt door Minister Ingrid van Engelshoven van OC&W. Tijdens de Awardshow zette zanger Jan Smit de Volendamse componist opnieuw in het zonnetje. Tol, die tijdens de conferentie al openhartig vertelde over zijn bijna 50-jarige carrière als componist, toonde zich zeer vereerd met deze onderscheiding. Overigens werd Jan Smit verrast met de door Buma/Stemra geïnitieerde Hollandse Meesters Award. 

 

Rechtenorganisatie Sena, streamingplatform Hits.NL, ticketing-organisatie Ticketmaster en muziekdienst Xenox hebben als partner van Buma NL tijdens de Awardshow ook nog verschillende prijzen uitgereikt.

 

Winnaars Buma NL Awards 2018

 

Meest Succesvolle Album – Populair

Marco Borsato – Thuis

 

Meest Succesvolle Album – Hollands

André Hazes – Wijzer

 

Meest Succesvolle Album – Urban

Lil’ Kleine – Alleen

 

Meest Succesvolle Album – Alternatief

Wende – Mens

 

Meest Succesvolle Single – Populair

Nielson – Diamant

 

Meest Succesvolle Single – Hollands

Wesly Bronkhorst – Trots Op Jou

 

Meest Succesvolle Single – Urban

Ronnie Flex ft Maan – Blijf Bij Mij

 

Grootste Feesthit

PartyFrieX ft. Schorre Chef – Ik Moet Zuipen!

 

Beste Act Levenslied

Jannes

 

Beste Producer

Waylon van der Heijden

 

Grootste Talent

Marlane

 

Grootste Feestact

Snollebollekes

 

Helden Oeuvreprijs

Koos Alberts

 

Lifetime Achievement Award

Thomas Tol

 

Buma/Stemra Hollandse Meesters Award

Jan Smit

 

Industry Award

Tom Peters

 

Sena Oeuvreprijs
Tino Martin

 

Sena Meest Gedraaid op Nederlandse Radio
Typhoon en Bløf

 

Ticketmaster Award
Ronnie Flex

 
Zoek in nieuws

 

 

TV Oranje is supporter van: